Joc Playmind cu pioneze colorate

Cayro (referinta 1126)
Descriere :
Varsta- peste 5 ani
Materiale- Plastic
Dimensiune- 37 x 16.5 x 3.5 cm

Gasiti codul secret utilizand logica deductiva. Un joc stimulant si amuzant!


Numar de jucatori: 2

Genul jocului: de inteligenta. Logico-deductiv

Contine:

  • cutia perforata

  • protectie cod secret

  • “pioneze” de 8 culori diferite pentru a putea crea codul secret

  • “pioneze” albe si negre pentru decodare

  • “pioneze” rosii si albastre pentru scor


Obiectivul jocului: gaseste dupa mai multe incercari codul secret al adversarului.


Pregatirea jocului: Jucatorul care alege codul secret aseaza in zona rezervata 5 pioneze. Acestea pot fi de culori diferite sau repetate. Este permis chiar sa lasati o gaura libera.


Cum se joaca:

Jucatorul care trebuie sa ghiceasca va pune 5 pioneze de culori diferite in linia de gauri aflata in fata sa. Pe aceeasi linie, dar pe partea dreapta, jucatorul care a pus codul secret va plasa o pioneza alba pentru fiecare culoare ghicita de adversar si o pioneza neagra daca exista coincidenta de gaura si de culoare.


Optiuni de joc:

  1. Pentru incepatori, e de preferat ca toate pionezele sa fie de culori diferite iar jucatorul codificator sa plaseze pioneza neagra exact pe gaura si pe culoarea ghicite.

  2. Pentru aceasta a doua optiune de joc, jucatorul codificator va putea repeta culorile si chiar lasa libera o gaura si va trebui sa aseze o pioneza alba daca s-a descoperit culoarea si o pioneza neagra pentru fiecare culoare si loc descoperite, dar nu pe locatia exacta. (ca la optiunea de joc 1)


Sfarsitul jocului:

Cand jucatorul care trebuie sa descopere codul secret reuseste sa-l decodeze, el foloseste o pioneza rosie sau albastra pentru a puncta cate un punct pentru fiecare linie utilizata.

Apoi, jucatorii inverseaza rolurile si reiau jocul.

Castigator va fi declarat jucatorul care a descoperit codul secret dintr-un numar cat mai mic de incercari, adica de catre acela care va avea numarul de puncte cel mai mic.


Remarca:

Acest joc permite un numar mare de posibilitati daca utilizam culori diferite, dar si un numar infinit mai mare daca repetam culorile sau daca lasam gauri libere.


Aspecte cognitive:

  • intareste gandirea logica

  • favorizeaza perceptia vizuala si orientarea spatiala

  • stimuleaza concentrarea


Varsta recomandata: 7-15 ani 

Produse asociate:


Acest produs poate fi gasit in urmatoarele categorii:

Incarca cos ....

Bebelusi Jucarii - Zornaitoare.   Plusuri.   Veioze.   Baie.   Cutiute muzicale Balerine.   Zane.   Alte personaje.   Cu magneti.   Cu manivela.   Jucarii de plimbat Tras.   Impins.   Premergatoare.   Jucarii educative Litere si cifre.   Forme si culori.   Experimente.  
Jucarii de coordonare Indeminare .   Jucarii de construit Din Lemn.   Papusi si figurine Papusi.   Creativitate Pictura.   Desen.   Plastilina.   Nisip.   Cu magneti.   Origami.   Tabla - Creta.   Stickere - Abdtibilduri.   Diverse.   Popsine.  
Vehicule Din lemn.   Din metal.   Circuite trenuri - masini Circuit.   Casute din lemn Casute de papusi.   Mobilier.   Familii de papusi.   Accesorii.   Jocuri IQ games.   Jocuri de masa (boardgames).  
Puzzle Din lemn.   Din carton.   Magnetice.   Bucatarie accesorii Mobilier.   Legume si fructe.   Accesorii.   Instrumente muzicale Instrumente muzicale.   Jucarii de exterior De plimbat.   Trotinete, biciclete.   Pentru nisip.   Activitati sportive.   Diverse.  
Decor camera Litere.   Glob Poze.   Papetarie Carnet.   Creativitate.   Caluti din lemn Caluti din lemn.   Accesorii Ceas.   Umbrela.   Diverse.  
Scoala Penare si truse.   Ghiozdane ergonomice.   Rucsacuri .   Rucsacuri Gradinita.   Rucsacuri Trolley.   Lunch Box.   Halloween Costume Adulti.   Costume Baieti.   Costume Fete.   Accesorii.